5.divisjon 2016

Postet av Måndalen IL den 31. Okt 2015

Vi starter med å gratulere Tomrefjord med opprykk til 4.divisjon etter 3-0 sammenlagt mot Midsund. Det vil si at fra årets 4.divisjon kommer Midsund og Dahle ned.

I kvalik fra 6.div ble resultatet mellom Smøla og Rival 3-4 i første kamp. I andre kamp vart det 3-2 til Rival- Rival rykker da opp med 7-5 sammenlagt. Vi gratulerer!

Fra før har Malmefjorden/Ekko/Aureosen og Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen rykka opp fra 6.div.

Hjemmelaget hadde god kontroll på gjestene fra Clausenengen. Etter 70 minutter
stod det 12-5 på resultattavla. Måla kom ved Even 7, Ludvik 2, Isac, Fredrik og et selvmål.

Laget ender som nr. 5 i sluttspillet G14. 1.div. En god prestasjon!

Kampen som hadde alt

Kampen mellom Måndalen og Tingvoll hadde alt. Mål, kontroversielle situasjoner, gule kort og rødt kort og spenning fra start til slutt.

Serieleder Tingvoll kom til Måndalen med trua på tre poeng. Det skulle vise seg å bli vanskelig mot et godt hjemmelag.

Etter at spillet hadde bølget frem og tilbake tok hjemmelaget ledelsen 1-0 etter at Ola spilte fri Kristoffer som sette den via stolpen og inn. Like etterpå blir vi snytt for straffe da Ola chipper ballen forbi keeper og blir hindre at han på veg for å putte ballen i mål. I stedet for redder en Tingvoll-forsvarer ballen fra å trille over streken.

Tingvoll utligner etter at vi avklarer dårlig og et innlegg for gå helt på bakerste der deres spiller header kontant i nettet. 1-1 står seg til pause.

Etter pause drar det seg til. Mange dueller og diskuterbare situasjoner. Dommeren har sin fulle hyre med å ha kontroll på noen sutrete bortespillere, dueller og offsidesituasjoner. Vi prøver å spille fotball. Etter ca 20 minutter av andre omgang kommer en høg ball inn i vår 16-meter. Eskild kommer ut og plukker den, men samtidig hopper en Tingvoll-spiller inn i han slik at han mister ballen. Skulle vært frispark, men det får vi ikke og ballen havner i rommet utenfor 16-meteren der en av deres spillere klinker den i mål. Vi gir oss ikke. Vi stormer fremover og etter noen store sjanser som ble brent kommer Roger seg fri på høyresiden. Han blir taklet inne i 16-meteren og der kunne dommeren ha dømt straffe og gitt rødt kort, men avventer. Roger får slått tversover og der kommer Ola og setter den opp i vinkelen. 2-2. Et kvarter før slutt greier vi ikke å avklare etter en corner og bortelaget får kjempet inn 2-3. Nå hardner det enda mer til, og et par av bortelagets spillere pådrar seg gule kort for usportslig opptreden. Vi går for utligninga og seieren. 5 minutt før slutt får vi straffe etter at Roger blir felt. Kristoffer setter den i mål. Like før slutt får deres nr. 10 sitt andre gule for kjefting og protester og dermed rødt kort. Like etter blåser dommer av kampen.

Kampen ender 3-3 og det skal bortelaget være mest fornøyd med.

Vi gratulerer Tingvoll med opprykk til 4. divisjon og ønsker de lykke til neste sesong.

Fantastisk kamp av G14

Postet av Måndalen IL den 23. Sep 2015

Vårt G14 lag spilte en glimrende kamp mot serielederen Vestnes/Varfjell. Vi
ble det første laget som slår de i årets serie, og det til og med på bortebane.

Før kampen ble vi enige om å gå på banen og kjempe i alle dueller, springe alt vi orket
og holde posisjonene våre.

Første omgang var strålende fra vår side. Vi lå godt i forsvar og kjempet gode tekniske og raske
hjemmespillere ut av stilen. Samtidig spilte vi godt i lengderetning og kom inn bak deres forsvar.
Vi gikk opp til 1-0 ved Even som chippet ballen forbi deres keeper og sette den i det åpne målet. Dette etter gjennomspill fra Ludvik. Even laget også 2-0 etter å ha kommet alene med keeper. Ballen sette han kontrollert til side for keeper. Ludvik ordnet 3-0 med et godt skudd nede i
venstre hjørne for keeper. Vi hadde også sjanser til å score flere mål, men det lyktes ikke.
Skal være ærlig å si at hjemmelaget hadde sine sjanser, men de vart brente eller stoppet av en meget god Oliver i vårt mål.

I andre omgang møtte vi et noe mer aggressivt hjemmelag samtidig som vi ble litt mindre aggressive i en periode. Vi holdt stand et kvarter og så reduserte hjemmelaget. Midt i omgangen reduserte de nok en gang, på straffe. Det var ikke helt ufortjent at utligninga kom et kvarter før slutt:
Vi greidde å heve oss etter 3-3 scoringen og spillet bølget frem og tilbake de siste fem minutta.
Like før slutt får vi et frispark ca 16 meter fra mål. Det skrur Even over muren i stanga og inn.
Vi leder 4-3. Det tas avspark og dommeren blåser av kampen. Vi jubler og viser ekte idrettsglede.

Spesielt artig å være stand inn Coach for en gjeng som går på banen og gjør det de får beskjed om.
Meget fornøyde gutter etter kampen også. Per Atle: Det blir ikke enkelt å ta etter dette. Lykke til!

Flott banestemne i friidrettt

Postet av Måndalen IL den 20. Sep 2015

Friidrettsgruppa arrangerte et flott banestevne lørdag. Over 130 deltakere i ulike klasser og øvelser og flinke funksjonærer gjorde dette til en flott dag i friidrettens tegn selv om godværet uteble.

Dagen startet med rekruttene og fortsette utover ettermiddagen med de eldste klassene.

Storseier mot Molde 3

Postet av Måndalen IL den 16. Sep 2015

Måndalen sine spillere viste fram storspillet i store deler av kampen mot Molde 3 i dag.

Godt pasningsspill, lekre detaljer og kontante avslutninger. Dessverre ødela en liten periode
i andre omgang helhetsinntrykket.

Vi ledet fortjent 2-0 til pause etter scoringer av Ola og Kristoffer. Etter pause økte Kristoffer (str,), Andrew, Kristoffer og Jon til 7-0 før Molde 3 scoret tre mål på under ti minutt. Andrew fastsatte resultatet til 8-3.

Seier og tap for G14

Postet av Måndalen IL den 13. Sep 2015

Det ble en thriller i kampen borte mot Rival for våre gutter. 11 mål der seks kom rett veg og fem imot. I tillegg hadde vi 8 i stanga eller tverrligger. Målscorere var Even 2, isac 2, Owe M. og Fredrik.

I søndagens kamp mot Søya/Todalen/kvass/Ulvungen ble det et forsmedelig 4-5 tap. Etter å ha startet kampen klart best og kom til noen muligheter uten å score så slipper vi gjestene for lett til og de går opp i ledelsen. Vi utligner rett etter ved at Even kommer alene med keeper og lobber perfekt over han. Så kommer vi i en dårlig periode med lite aggressivitet og pasningsspill. Det fører til at bortelaget går opp i 3-1. Like før pause tar Isac et raid fra egen banehalvdel og legger inn til Sondre som setter ballen i mål. Dermed 2-3 til pause.

Etter pause herjer vi med gjestene. Vi kjører over de offensivt og skaper sjanser på sjanser, men det blir med Even sine to mål. Helt utrolig med tanke på tre i stanga/tverrliggeren, mange gode redninger av deres keeper osv. Gjestene slipper til med kun fire overganger. På de er ikke duellstyrken god nok og de får enkelt sette inn to mål.

Slik kan fotballen være!

Seier mot CFK

A-laget var fredag i Kristiansund og spilte mot CFK. Etter en kamp som svingte tok vi til
slutt seieren 2-1. Vi utlignet rett før pause ved Kristoffer og Andreas satte inn seiersmålet fem minutt
før slutt!

NB! I følge CFK sin trener var dette tidenes ran på kunstgressbanen. Artig det!

Åttemåls-thriller

Postet av Måndalen IL den 5. Sep 2015

Det ble et fartsfylt, spennende og innholdsrikt oppgjør mellom Måndalen og Bud.

Første omgang starta ved at vi la oss lavt og kompakt for å hindre deres raske spillere
å få rom. I tillegg var vi aggressive og kjørte overganger når muligheten var der.

Etter ca 20 min. slår vi en lang ball som deres midtstopper bommer på. Vi fosser igjennom, kommer
ned på høyresiden og får lagt inn til Kristoffer som tar ned ballen på brystet, bråvender setter ballen
kontrollert til side for keeper. Flott scoring!

Like før pause setter Andreas et frispark rett i mål via stolpen. Enkelt sa han da keeper var feilplassert. Dermed går vi til pause med 2-0.

Andre omgang starter ved at Bud får redusere unødvendig. Preben slår avklarer dårlig og Bud-spilleren ser at Preben står feilplassert og sender i vei et svakt langskudd som triller i mål.

Vi svarer med en gang. Adrian drar seg forbi på venstresida og skaffer et hjørnespark. Det slås
på lengste og blir heada inn igjen. Der dukker Martin opp og setter inn ballen kontrollert med høyra.
Så mister vi litt fokus og slipper inn to billig baklengs da vi gjør unødvendig feil i bakre ledda. dermed 3-3. Det bølger nå fram og tilbake.

Så oppstår en situasjon der Rudi kommer i duell med en Bud-spiller. I kampens hete får Rudi et direkte slag uten at dommeren får dette med seg. Der skulle det ha vært et rødt kort til Bud-spilleren.

Vi gir oss ikke og på et frispark stusser Jo Sigurd ballen i fin bue over keeper og inn i mål.
Like etter utligner Bud igjen da vi er lite konsentrert og slipper inn nok et unødvendig baklengs.

Det koker nå ute på bana. I en situasjon nede ved vår 16-meter tar en Bud-spiller tak i Bård Olav og slenger han i bakken uten at det blir reagert fra dommeren. Burde vært nok et rødt kort!

Kampen som gikk på en tung og bløt bane endte 4-4. En kamp som var jevnspilt, men som vi burde ha fått med oss tre poeng i fra, men da kan vi ikke gi motstanderen mål!

Tap i lokaloppgjøret

Vårt G14 lag spilte en jenv kamp mot gutta frå Isfjorden/Åndalsnes. Det ble likevel et 1-4 tap.

Stillinga til pause var 1-1 etter at Ludvik V. Hovde utligna for våre gutter på en fin volley.

Kampen stod å bikka i andre omgang da bortelaget fikk inn to noe heldige mål. Dette avgjorde nok
kampen.

Selv om laga hadde ballen like mye var bortelaget litt mer aggressive og skapte noen flere sjanser.
De vinner derfor fortjent!

Stortap for A-laget

Postet av Måndalen IL den 29. Aug 2015

Det ble hele 1-7 borte for naboene fra Tomrefjord. Andreas S. Helle reduserte til 1-4.

Etter rapportene å dømme var dette en svak kamp fra vår side. Nå må ermene brettes opp
til neste kamp som er hjemme mot Bud.

På sporet att

Postet av Måndalen IL den 25. Aug 2015

Endelig seier att! 8-2 borte mot CFK2 lar seg høre. Gutta var på fra starten av og
spilte god fotball gjennom hele kampen. Gledelig at flere også tegnet seg på scoringslisten.

Måla kom ved Even F. 3, Haakon, Isac, Truls, Owe M og Fredrik.

Neste kamp er hjemme mot IIL/ÅIF. Håper mange kommer og ser lokaloppgjøret
mellom to gode lag.

Unødvendig tap for A-laget

Postet av Måndalen IL den 24. Aug 2015

Det ble et undødvendig 2-4 tap borte mot AK2 etter at vi ledet 1-0.

Vi hadde full kontroll på hjemmelaget og gikk fortjent opp til 1-0 ved Kristoffer. I
tillegg skapte vi mange store sjanser vi burde ha scora på.

Så mister et par av våre spillere fokus og AK får score noen regelrette skitmål.
Dette må unngås skal vi vinne fotballkamper!

På stillingen 1-4 så reduserer Ola til 2-4.

Flåten vant Klauva opp

Postet av Måndalen IL den 23. Aug 2015

Martin Flåten fra ÅIF vant Klauva opp foran Are Uran fra Havørn og Iver S. Hole fra ÅIF.

I dameklassen var Anne K. H. Bredeli fra Isfjorden raskest. Nærmest ho kom Jenny G. Schefte fra Elnesvågen og Mein Kleiva fra ÅIF.

Det var totalt 25 deltakere i konkurranseklassa og litt over 50 stk. i trimklassa i strålende sommervær.

Postet av Måndalen IL den 21. Aug 2015

Det ble et klart 2-8 tap for Elnesvågen på stadion onsdag for gutta våre.

Etter en elendig første omgang der målene rant inn bakover gikk laget
til pause med 0-7.

Andre omgang var av en helt annen kaliber, og den ble vunnet 2-1 etter
scoringer av Fredrik og Isac. Sluttresultatet ble dermed 2-8.

God avslutning på Faaberg

Postet av Måndalen IL den 16. Aug 2015

Vårt G14 lag deltok på Faaberg-turneringen der de møtte lag fra Sunnmøre og Oppland.

I innledningspuljen ble det 2-2 mot Ålseund Barca, 0-1 mot Follebu/Gausdal og 1-4 mot Skreia 1. Dermed ble det B-sluttspill.

I kvartfinalen der ble det 0-1 mot Lillehammer 2. I siste kamp ble det 4-0 mot Skreia 3.

Det meldes om en gjeng som varierte veldig i prestasjonen på banen, men som har hatt det kjekt i lag.

Triveleg på Melhus cup

Postet av Måndalen IL den 15. Aug 2015

Vårt jenter 12-lag var i helgen på Melhus og spilte cup. Der møtte de lag fra Flatås, Melhus og Vestby. Fasiten etter tre kamper var to tap og en uavgjort.

Det meldes om god innsats, spennende kamper og trivelig stemning.

Seier mot Nordlandet

Postet av Måndalen IL den 14. Aug 2015

Det ble en grei 5-1 seier mot laget fra Kristiansund.

Kampen startet med at laga følte litt på hverandre de første minutta. Etter hvert tok vi over
og tok ledelsen 1-0 etter at Ola Farkvam chippa ballen over deres keeper. Deretter datt vi litt i
intensitet og slapp de litt inn i kampen. Etter litt ubesluttsomhet kom deres flanke igjennom og utlignet. Selv om det stod 1-1 til pause burde vi ha ledet etter å ha hatt noen store sjanser, men kunne fort ha blitt straffet på en av deres overganger etter at vi taper ballen noe unødvendig på veg framover.

I andre omgang har vi stort sett full kontroll. Etter å ha brent noen store sjanser setter Martin Stokke fram godfoten og putter ballen sikkert i mål etter en presis corner fra Andreas. Like ruller vi opp og Roger Moen blir sendt gjennom på kant og han curler ballen lekkert i lengste hjørne for keeper.
Roger får flere gjennomspill og på et av de setter han 4-1 kontrollert bak keeper. Adrian Voldseth får æren av å sette inn 5-1 på retur etter et straffespark han selv tok og keeper reddet. Må ta med at Nordlandet brente en straffe på stillinga 4-1.

Neste kamp er borte mot AK 2 søndag 23. august. Da må alle være klare til kamp!

Tap mot Bryn

Postet av Måndalen IL den 8. Aug 2015

Det ble 2-4 tap i den første høstkampen borte mot Bryn på Skotten stadion.

Hjemmelaget vant fult fortjent etter å ha vært best gjennom hele kampen og skate klart flest sjanser.

Våre mål ble scoret av Andreas S. Helle på frispark og Kristoffer Nikolaisen på straffe.

Neste kamp er hjemme mot Nordlandet på fredag og da får vi håpe at vi kan stille et slagkraftig mannskap, for nå må det tas tak skal vi begynne å vinne fotballkamper igjen.

Over and out

Postet av Måndalen IL den 29. Jul 2015

Vind IL ble for sterke i 16-delsfinalen og slo våre gutter 3-1.

Det startet godt og vi tok ledelsen ved Even Farkvam. Vind utlignet før pause og puttet
to til i andre omgang.

Etter rapportene å dømme har guttene hatt det helt supert og spilt mye god fotball. De har vært gode ambadasører for vår klubb.

Klare for 16-delsfinale

et ble hele 7-2 over Herd Blå 1 i formiddag.

Det startet trått og guttene lå tidlig under 0-2, men de kjempet seg inn i kampen og fikk utlignet til 2-2 før pause.

Etter pause var det envegskjøring og guttene trillet ball og puttet hele fem bak deres keeper.

Målscorere var: Ludvik V. Hovde 2. Owe M. Venås 2, Even Farkvam 2 og Isac Moen.

Tap for G14

Postet av Måndalen IL den 28. Jul 2015

G14 lag tapte den siste innledningskampen med 5-1 for Lørenskog 2. Truls Hustad scoret målet.

Det betyr at laget møter Herd Blå 1 i 32-delsfinale. Vinneren der møter Vind IL i 16-delsfinale.

G14 klar for A-sluttspillet

Postet av Måndalen IL den 27. Jul 2015

Etter to scoringer hver av Isac Moen og Fredrik Lie ble det 4-2 seier over Hornindal i andre kamp for guttene. Det vil si at de er klare for A-sluttspillet.

I morgen møter de Lørenskog 2 og med uavgjort eller seier der vinner de puljen og går dirkete til 16-delsfinale.

G14 vant åpningskampen

Postet av Måndalen IL den 26. Jul 2015

Det ble 8-1 seier over Tertnes i åpningskampen i Norway cup for vårt G14 lag.

Våre mål ble scoret av Even Farkvam 3, Sivert Talberg 2, Truls Hustad, Ludvik V. Hovde og Isac Moen

I en annen kamp i gruppen ble det 3-3 mellom Hornindal og Lørenskog 2.

G14 til Norway-cup

Postet av Måndalen IL den 3. Jul 2015

Vårt G14-lag skal i år delta i klasse F gutter 7-er.

Innledende kamper er slik:
Tertnes - Måndalen 26.07 kl. 20.20
Hornindal - Måndalen 27.07 kl.10.50
Måndalen - Løreskog IF 2 28.07 kl. 16.40

KM i friidrett

Første helga i juni arrangerte friidrettsgruppa i Måndalen IL kretsmesterskapet i friidrett.

Mesterskapet som gikk både lørdag og søndag samlet utøvere fra mange klubber i fylket.
Publikum fikk se mange gode prestasjoner av flinke atleter i sine grener.